Tena Lukas u paru sa Slovenkom Jakupovič osvojila WTA Makarska Open

0
Foto: autor: Kevin Clément

Domaća uzdanica Tena Lukas i Slovenka Dalila Jakupovič osvojile su WTA Makarska Open by Valamar turnir parova. Pred gotovo tisuću gledatelja na Centralnom terenu Valamar teniskog centra Lukas i Jakupovič su u teškom meču izašle kao pobjednice protiv Srpkinja Olge Danilović i Aleksandre Krunić, rezultat je bio 5:7, 6:2 (10:5).

Bilo je tu svega, bolja prva dionica za srpsku kombinaciju, potom su Dalila i Tena preuzele konce igre i dominirale u završnici. I u meč tie-breaku su imale strpljenja i mirnoće dovršiti posao. Sve su četiri igračice žarko željele ovu titulu, vidjelo se tu u nekoliko navrata, dva je puta Danilović napucala Tenu na mreži. Slučajno. Nije to dobro sjelo hrvatskoj tenisačici. Ma bravo Olga…, ljutila se Tena.

No, na kraju je ona slavila i našalile su se obje na taj račun na ceremoniji dodjele trofeja, koje su pobjednicama i drugoplasiranom paru uručili Antonija Radić Brkan, makarska dogradonačelnica i direktor turnira Feliks Lukas.

Stvarno sam uživala na terenu, bez obzira što me Olga htjela ubiti. Cure bile ste odlične, nasmijala se Tena i dodala: Hvala svima koji su navijali za nas. Meni je ovo posebna titula, ipak je ovo moj turnir. Ne znam, emocije su me preplavile. Hvala mojim roditeljima, posebno djedu. Hvala i mome bratu Feliksu, svaka čast na ovome turniru.

Tena je prije dva tjedna osvojila ITF u Rimu vrijedan 60 tisuća dolara, a sada i WTA Makarska Open u konkurenciji parova.