Tenis u prekidu do 7. lipnja, nema turnira u Bolu!

0

ATP, WTA i Međunarodni teniski savez otkazali su sve turnire do 7. lipnja. Tako se ove godine neće održati WTA 125k turnir Croatia Bol Open u Bolu na Braču.

Peti Croatia Bol Open se trebao održati od 1. do 6. lipnja, paralelno s drugim tjednom Roland Garrosa, čiji je početak ranije prebačen s 20. svibnja na 20. rujna.

Druga važna odluka je zamrzavanje ATP i WTA ljestvica. Naime, upravo je ljestvica od 8. lipnja bila postavljena kao kvalifikacijski kriterij za Olimpijske igre. Ovako će to biti postojeća ljestvica.

Evo zajedničkog priopćenja koje su objavili ATP i WTA:

Nakon pažljivog razmatranja, zbog daljnjeg širenja virusa COVID-19 svi ATP i WTA turniri u proljetnoj zemljanoj sezoni neće biti održani kako je planirano. To uključuje kombinirane ATP i WTA turnire u Madridu i Rimu, WTA turnire u Strasbourgu i Rabatu te ATP turnire u Minhenu, Estorilu, Ženevi i Lyonu.

Profesionalna teniska sezona prekinuta je do 7. lipnja uključujući ATP Challenger Tour i ITF World Tennis Tour. Svi turniri koji se trebaju održati od 8. lipnja nadalje zasad se planiraju u predviđenom rasporedu.

Ujedno, ATP i WTA ljestvice bit će zamrznute u ovom razdoblju i do sljedeće obavijesti.

Izazovi koje profesionalnom tenisu nosi pandemija COVID-19 zahtijevaju veću suradnju nego ikada svih u teniskoj zajednici, kako bi sport krenuo naprijed u najboljem interesu igrača, turnira i navijača. Razmatramo sve opcije kako bismo sačuvali kalendar ovisno o datumu povratka turnira, koji je zasad nepoznat. U tjednima i mjesecima koji slijede posvetit ćemo se razradi ovih pitanja s predstavnicima igrača i organizatora turnira.

Sad nije vrijeme za jednostrane poteze nego za zajedništvo. Sve odlike vezane uz utjecaj koronavirusa zahtijevaju prikladne konzultacije sa svim sudionicima igre, što je zajednički stav koji dijele ATP, WTA, ITF, AELTC, Tennis Australia i USTA.