Testiranje će koštati 50 kuna

0
Foto: pixabay.com

Uoči uvođenja covid potvrda koje su od utorka obavezne u svim državnim i javnim institucijama, otvara se 6 tisuća i 407 mjesta za testiranje.

Procjenjuje se da će 110 tisuća  zaposlenika u državi trebati testiranje dva puta tjedno od toga oko 20 tisuća u Splitsko-dalmatinskoj županiji a osim njih  tu su i građani koji od utorka trebaju negativan test ako žele ući u državne i javne ustanove.

Cijena testiranja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i u županijskim Domovima zdravlja za sve zaposlenike državnih i javnih službi bit će 50 kuna.

Testiranje  u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obavljat će se  svaki dan od 6 do 19 sati, a u Domovima zdravlja  tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 6 do 8 sati, potvrdio nam je ravnatelj županijskog doma zdravlja Marko Rađa.

Testiranje će moći obavljati svi, od ginekologa, ortopeda i ostalih liječnika do stomatologa i farmaceuta, no još se ne zna koliko njih će pristati da kod njih bude testni punkt.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva poručili su da su osigurane dovoljne količine brzih testova koji će se rasporediti po zavodima za javno zdravstvo diljem zemlje.

Zaposlenici će sami plaćati testove a novac će im se refundirati.

Prosvjedi protiv uvođenja covid-potvrda održani su i sinoć u više hrvatskih gradova i prošli su mirno te policija nije imala postupanja. U Zaprešiću su građani zapalili svijeće na trgu ispred stana ministra unutarnjih poslova i ravnatelja Nacionalnog stožera Davora Božinović