Tina Mihelić najbolja s reketom

0
Foto: Radio Dalmacija

Splitske olimpijke Ana Đerek, Tina Erceg, Tina Mihelić, Marijana Mišković-Hasanbegović i Barbara Matić promovirale su na splitskim Firulama WTA 125K Series turnir u Bolu na Braču.

Pod budnim okom hrvatske Fed Cup izbornice i pobjednice Roland Garrosa iz 1997. Ive Majoli, djevojke su na središnjem terenu na kojem su ponikli Nikola Pilić, Željko Franulović, Goran Ivanišević i Mario Ančić prvi put oprobale svoje teniske vještine.

Pripreme pred natjecanje olimpijke su odradile s Ivom Majoli koja je bila oduševljena njihovim sportskim duhom. Super su cure, potvrdile su da svaki profesionalni sportaš ima talenta i za druge sportove. Lijepo je doći ponovno na Firule, ovdje sam provela svoje najljepše dane u mladosti, tu smo se svi čeličili, igrali turnire do 12 i 14 godina. Jako mi je drago što se WTA vraća u Bol. Oduvijek je to bio jedan od dražih turnira igračicama. Nisam ga nažalost osvojila, ali sam igrala finale. Turnir u Bolu znači jako puno za hrvatski ženski tenis, imamo dosta cura, uvijek je lijepo imati domaće igrače i vjerujem da će bar jedna od naših cura doći do finala. Ako neka i od njih uđe u drugi tjedan Roland Garossa morat će nažalost otkazati Bol, ali i to će biti veliki uspjeh. Biti u drugom tjednu Grand Slama znači da igraš odlično, ali i ako ne, igranje pred domaćom publikom u Bolu bit će vrlo poseban doživljaj za naše cure od kojih će još poneka, nadam se, dobiti direktnu pozivnicu organizatora, izjavila je Iva Majoli.

U prvom krugu, gdje su sve olimpijke imale pravo na tri servisa, najuspješnije su bile gimnastičarka Ana Đerek i jedriličarka Tina Mihelić. Finalni dvoboj u servisu dobila je Tina i pred nastup u Rio de Janeiru osvojila još jedno odličje – najbolje tenisačice među splitskim olimpijkama! Tina je toliko oduševila Ivu Majoli da su zajedno odigrale i par dodavanja, dok je direktor Bol Opena Feliks Lukas pozvao Tinu Mihelić da što prije dođe brusiti svoje već solidne teniske vještine u Bol.

Prošlog tjedna objavljena je i lista igračica WTA 125K Series turnira Bol Open i još se čeka kome će organizator dodijeliti pozivnice. Već neke pozivnice imamo u planu i namijenjene su našim tenisačicama, a par pozivnica ćemo sačuvati za cure koje su iz Top 50. Očekujemo da će biti jako zanimljiv turnir. Činjenica je da imamo 11 igračica koje su prvoplasirane u svojim zemljama, među kojima i najbolja Kineskinja, te šest drugoplasiranih je nevjerojatan podatak. Ovo će biti dvadeseto, jubilarno izdanje WTA turnira iz 125k serije i siguran sam da će to zaista biti spektakl, fenomenalna teniska priča iz Hrvatske, najavio je Feliks Lukas.