Tjedan otvorenih ventila

0

Podvodno istraživački klub Sveučilišta u Splitu organizira drugi po redu ,,Tjedan otvorenih ventila 2015” od 6. do 14. studenog. Split kao studentski grad sa 24 tisuće studenata, bit će jedini grad u Hrvatskoj, gdje se studentima kao vannastavna aktivnost nudi besplatan Discovery zaron, predavanja iz područja medicine ronjenja, tehnike ronjenja, te upoznavanje opreme za ronjenje.

“S ovakvim događajem cilj nam je približiti ronjenje što široj populaciji, ali i razviti brend Sveučilišta u Splitu kao jedinog Sveučilišta na moru koji nudi studentima ronjenje. Osim studenata ove godine u program su uključena i djeca iz Doma Maestral te osobe s ograničenim mogućnostima. Ove godine smo program nadopunili i ronjenjem na dah te će na bazenima Poljud biti i studenti medicine koji će za vježbu primjenjivati svoja teoretska znanja iz pružanja prve pomoći utopljenicima” kazala je Nikolina Rohtek iz organizacije Tjedna otvorenih ventila.

Otvorenje i znanstveno popularna predavanja održati će se u petak 6.11.2015. u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice s početkom u 17 i 30 sati. Detalje o prijavama pogledajte na Facebook grupi OOoo.. TJEDAN OTVORENIH VENTILA ..ooOO

Osim velikog broja studenata očekuje se i velik broj uglednih profesora Sveučilišta u Splitu i Zagrebu, sportaša, instruktora i drugih ljubitelja ronjenja i podvodnih aktivnosti, kao i medijske pažnje.