Tko će nego mi? Prikupljaju se donacije za vatrogasna društva

0

Nakon požara koji su zadesili cijelu Dalmaciju ovaj tjedan u jednom je trenutku izgledalo kao da ne postoji mjesto na kojem nema požara i vatrogasaca. Nakon što se situacija sa požarima smirila do izražaja je došlo neadekvatno stanje zastarjele vatrogasne opreme.

 

‘Mještani su se sami udružili i počeli donirati novce za opremu’, rekao je u izjavi za Radio Dalmaciju zapovjednik DVD-a Krapanj Brodarica Dino Gašperov.

 

‘Ljudi su vidjeli da se cijevi i oprema troše, a novu ne kupujemo svake godine. Evo sad smo, ove godine primili donacije naših mještana i firmi i kupili par novih vatrogasnih naprtnjača i sad evo nakon ovog požara digitalne radio stanice koje su nam bilo prijeko potrebne. Mi bi se ovim putem zahvalili na donacijama, vodi, hrani i na svemu što su nam donosili na požare. Stvarno, veliko hvala’ zaključio je Dino. 

 

Ništa bolja situacija nije ni u DVD-u Okruk iz Okruga Gornjeg s Čiova koji su prilikom intervencije ostali bez vozila. Ekipa je ostala osuđena samo na jedno vozilo koje je starije od 40 godina, koje smiju koristiti samo za intervencije unutar otoka.

 

Možete pomoći i Vi!

 

Broj računa za donacije:

HR382411006110002068 – DVD Krapanj-Brodarica

HR5823900011100993447 – DVD Okruk