Todorićeva Villa Castello prodana za 8 milijuna eura

0
Foto: agrokor.hr

Neoklasicistična Villa Castello, sagrađena prije sto godina u Medveji kod Opatije, koja je bila u vlasništvu Agrokora od 1999. godine, prodat će se slovačkom investitoru.

Proces prodaje počeo je u kolovozu, odvijao se u dvije faze, a okončan je odabirom jedne od dviju pristiglih obvezujućih ponuda. Početna cijena je bila 7 milijuna eura bez PDV-a, ali će Agrokor za nju utržiti nešto veći iznos.

Izvanredna Uprava je na sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća dobila odobrenje za završetak prodaje nekretnine Villa Castello u Medveji. Cijena je 8 milijuna i 115 tisuća eura. To je neto kupoprodajna cijena koja će biti uvećana za sve pripadajuće poreze. Također smo zaustavili proces prodaje pokretnina u vlasništvu društva Agrokor iz razloga što nad tim pokretninama postoji založno pravo banke, a pravni timovi se do ovog trenutka nisu uspjeli dogovoriti o prihvatljivom rješenju u smislu skidanja zaloga s tih pokretnina. Radi se o jahti i helikopteru, izjavila je savjetnica Ante Ramljaka za imovinski portfelj i non-core poslovanje Irena Weber.