Tomislav Saucha istupio iz SDP-a!

0
Foto: Damjan Tadić / Cropix

Tomislav Saucha istupio je iz SDP-a. Ujedno je podnio ostavku i na sve dužnosti u saborskim odborima dok se ne otklone sumnje u malverzacije s putnim nalozima.

Saucha je tjedan dana proveo u Remetincu zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. DORH ga tereti da je isplatama dnevnica temeljem lažnih putnih naloga na ime trojice savjetnika u vladi Zorana Milanovića, dok je obnašao dužnost predstojnika Ureda premijera, oštetio proračun i pribavio nezakonitu korist u iznosu oko 550 tisuća kuna.

Poslao je SDP-u zahtjev za ispisnicom i o tome obavijestio predsjednika stranke Davora Bernardića. Uz napomenu kako je već punih 17 godina član SDP-a, Saucha je u pismu stranačkom vodstvu naglasio da je nevin te izrazio uvjerenost da će to kroz postupak i dokazati.

Cilj mi je, koliko je to u mojoj moći, otkloniti svoju osobnu situaciju od stranke i svojih kolega u SDP-u. Odlučio sam se ispisati iz članstva stranke kako ona ne bi bila opterećena mojim osobnim slučajem. Isto tako, želim vas obavijestiti da se povlačim sa svih dužnosti iz radnih tijela Sabora koje obavljam u ime SDP-a. Onog trenutka kada se s mojeg imena skine svaki trag sumnje namjeravam podnijeti ponovni zahtjev za učlanjenjem u SDP, stoji u Sauchinom pismu.