Toni Kanaet na Radio Dalmaciji: Nakon srednje škole skoro odustao od taekwondoa!

0

Toni Kanaet, osvajač prve medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju gostovao je kod nas na radiju.  Brončani taekwondoist otkrio je Anamariji Božinović kako mu u karijeri nije bilo lako:

Uz brojne ozljede, najteže je bilo nakon srednje škole kad nisam znao hoću li uopće nastaviti bavit se sportom, ali zahvaljujući trenerima nisam odustao, bili su tu I pomogli kad je trebalo, Toni je još jednom otkrio koliku ulogu u njegovoj karijeri imaju treneri iz TK Marjan.

Zlatna Matea Jelić, također je članica spomenutog kluba, a Toni se prisjetio I njihovih sparinga, odnosno onog kada joj je slomio nos:

Matea i ja smo sparirali i slučajno mi je noga poletjela njoj u nos, ali srećom nije bio veliki lom, nešto je ona sigurno iz toga naučila, ha, ha…

Javnost nije bila upoznata kako je Kanaet slomio ruku samo 5 mjeseci prije Olimpijskih igara u Tokiju, ispričao je kako je isprva bio šokiran, ali odlučio je kako će Iz tog loma izvući najbolje i radio je na popravljanju udaraca nogom. Koliko je mentalno jak dokazuje I njegova reakcija nakon poraza u polufinalu od Rusa Maksima Khramtcova:

Kad sam izgubio od Rusa baš sam bio frustriran i ljut, ali sam opet iz te ljutnje izvukao nešto rekao sam sebi idem sad sve pomest do kraja i tako je i bilo.

Anamarija Božinović upitala ga je I kako komentira to što je dospio na liste najzgodnijih sportaša u Tokiju:

Dobio sam dosta poruka, nisam stigao sve ni pročitati, ali sigurno mi sve to laska.

Otkrio je još I kako obožava pizzu i kino, utakmice uvijek radije gleda na Poljudu nego u kafiću, a zahvalan je za sve trenutke u Tokiju, ponajviše za šansu da upozna Sinkoviće I naše tenisače s kojima dijeli I sličan način života.

Pariz je za tri godine, a Toni Kanaet, nakon kratkog odmora, nastavlja s pripremama za još jednu olimpijsku medalju. Sretno!