Tradicionalni Dječji karnevalić otoka Vira

0

Trideset i pet dječjih vrtića iz cijele Zadarske županije i oko 1.500 mališana, njihovih teta i roditelja došlo je jutros na otok Vir na šesto izdanje tradicionalnog Dječjeg karnevalića. Bilo je kao i uvijek – veselo i zabavno s puno skakanja i pjevanja, a nakon što su mališani u povorci prošli virski centar, na Ljetnoj pozornici uživali su u predstavi Cirkus.

Krafne i sokići za sve mališane te kavica za tete upotpunili su ovu priču, pa nitko nije ostao gladan ili žedan. Na kraju je i devet animatora Maskota iz Zagreba bilo premalo za energiju virskog Karnevalića. Događaj su organizirali Dječji vrtić Smješko iz Vira i destinacijska menadžment kompanija Vir turizam, dok je tradicionalni pokrovitelj bila Općina Vir.

Sudjelovali su Smješko Vir, Bubamara Benkovac, Zvončić Poličnik, Zvončić Briševo, Cvit Sveti Filip i Jakov, Ćok Tkon, Morska vila Nin, Sabunić Privlaka, Gardelin Pakoštane, Paški mališani 1 Pag, Paški mališani 2 Pag, Zvjezdice Zemunik, Bambi Zadar, Ribica Zadar, Vrška vila Vrsi, Pašman, Cvrčak Posedarje, Zlatna lučica 1 Sukošan, Zlatna lučica 2 Sukošan, Lastavica Preko, Val Zadar, Ražanac, Klokan Zadar, Radost 1 Višnjik Zadar, Radost 2 Višnjik Zadar, Orkulice Sali, Vrapčić Zadar, Pinocchio Zadar, Maslačak Zadar, Potočnica Zadar, Tratinčica Zadar, Maruškica Škabrnja, Ljubičica Maslenica i More Zadar.