Trase autobusnih linija br. 7, 11 i 17 u Splitu mijenjaju se od ponedjeljka

0

Kako je direktor Prometa Miroslav Delić najavio prije dva tjedna potpisujući ugovor s rektorom Sveučilišta u Splitu Draganom Ljutićem o besplatnom prijevozu studenata, od ponedjeljka se mijenjaju trase linija broj 7, 11 i 17.

-za liniju br.7 Žnjan-Zapadna obala i obratno, uz postojeću trasu prometovanja koju koristi dodaje se još i stajalište na Spinutu (studentski dom) tako da se navedeno stajalište koristi prilikom prometovanja u oba smjera.
-za liniju br.11 koja je do sada bila kružna (Ravne njive-HNK-Ravne njive) prilikom dolaska s Ravnih njiva umjesto dosadašnjeg okretišta kod HNK, produžavat će novom trasom do Spinuta, gdje će biti formirano početno/završno stajalište za navedenu liniju.
-za liniju br.17 (Spinut-Trstenik-Spinut) koja je do sada također bila kružna, mijenja se trasa prometovanja na način da linija više ne prometuje kroz trajektnu luku, a uspostavljeno je početno/ završno stajalište i na Trsteniku. Ovom izmjenom trase (poglavito u ljetnim mjesecima) smanjilo bih se prometno opterećenje u trajektnoj luci, a i smanjit će se samo vrijeme putovanja na istoimenoj liniji.

Vozni red u PDF obliku možete preuzeti OVDJE