Trogir: Ante Bilić ide po novi mandat

0
Foto: PR; SDP Trogir

U prostoru Gradske lože u Trogiru svoju kandidaturu za gradonačelnika predstavio je dosadašnji čelni čovjek grada, SDP-ov Ante Bilić. Ovom prigodom potpisana je te predstavljena i koalicija stranaka koje će sa SDP-om izaći na predstojeće lokalne izbore, a to su kao i prije četiri godine Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatski laburisti – stranka rada.

Vjerujem da smo svojim dosadašnjim radom stekli povjerenje građana koji su nažalost u bližoj prošlosti svašta doživjeli od lokalnih čelnika. Umjesto podjela i afera bavili smo se projektima, suvremenim politikama, socijalnim davanjima te uključivanjem građana u politički život grada. Vrtići, igrališta, ceste, kanalizacija, uređen trg i svi oni projekti po kvartovima ili otocima u koje smo toliko puta došli i radili ono što su građani sami izabrali, samo su dio učinjenog u zadnje četiri godine. Upravo su otvorenost i uključenost građana ono na što sam najviše ponosan i zato je slogan kampanje „Trogir je vaš!“. Trogir je postao primjer u Dalmaciji i mi smo zajedno sa svim Trogiranima zapravo već pobijedili. Pokazali smo da se Trogir može voditi drugačije od onog na što su navikli. Postavili smo standarde i ne vjerujem da će građani ikad više pristati na išta drugačije. Postali smo normalan grad, završili i pokrenuli veliki dio onog što smo obećali 2017., ali puno je posla ispred nas, a i ovo vrijeme krize ne trpi eksperimente. Siguran sam da smo svojim radom pridobili i velik dio onih koji su tada bili skeptični. Naši rezultati i odnos s građanima garancija su da će Trogir ostati na ovom putu napretka i po prvi put izabrati kontinuitet. Također, naši rezultati vrlo su mjerljivi te nam daju motiv i legitimitet da tražimo povjerenje na izborima u svibnju, istaknuo je Ante Bilić.

Program za sljedeći mandat u narednim danima bit će predstavljen, a temelji se kao i onaj prošli, na jasnim rokovima i izvorima financiranja. Među ključnim projektima koji se trebaju završiti i započeti u sljedeće četiri godine, Ante Bilić istaknuo je nastavak rada na priključenju više od 90 posto kućanstava na kanalizacijsku i vodovodnu mrežu, uređenje kina u kulturno-društveni centar, rekonstrukciju zapadnog ulaza u grad, izgradnju nove sportske dvorane na Krbanu, obnovu starog čiovskog mosta, implementaciju smart city strategije, rješavanje problema parkinga za stanare Balancana, Ribole, Naselja i Čiova, šetnicu od Briga do Pantana te šetnicu od novog mosta do Duhanke.

Nastavljamo u istom smjeru. Uključili smo građane, Društvo arhitekata, konzervatore i ostalu struku u projekte koje radimo. Dobro smo surađivali sa svima razinama i pokazali da je došlo vrijeme kad su pripremljeni projekti i pošten odnos jedini način funkcioniranja. Znali smo zaštiti školu na Rivi, usprotivili se i sačuvali sud, sačuvali prostor te smo umjesto novih kamenoloma, devastacija i divljih deponija mi sanirali naše odlagalište otpada i među prvima napravili reciklažno dvorište. Dali smo sebe, a danas smo još iskusniji, s dobrim kontaktima u cijeloj zemlji i s jasnim planom što možemo napraviti u iduće četiri godine. Kampanja je pred nama i posao oporbe je da se natječe, ali s obzirom na ono što se do sad moglo čuti od najveće oporbene stranke, to je da se neće boriti projektima i idejama nego ponovno prljavštinama kao i godinama ranije. Na to smo navikli, ali stvarno ne želimo sudjelovati u prljavštini, četiri godine smo ju čistili i vrijeme je da Trogir ide naprijed, rekao je Bilić.

Pobjeda mene kao gradonačelnika je bitna, no jednako je važna stabilna većina u vijeću. Da bismo napravili sve planirano trebamo stabilnu vlast u kojoj će naša koalicija imati većinu jer najlošije što se može dogoditi gradu su ucjene od neželjenih koalicijskih partnera od čega će štetu trpjeti građani, kao što je to na primjer u Splitu ili nekim drugim gradovima, zaključio je Ante Bilić.