Trogirska policija uhitila piromana odgovornog za požar između Rastovca i Mitle

0
Foto: pixabay.com

Policijska uprava splitsko-dalmatinska uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim muškarcem zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Službenici Policijske postaje Trogir su 05. kolovoza u 01:25 sati zaprimili dojavu da se između mjesta Rastovac i Mitla vidi nekoliko požara. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci i policijski službenici. Utvrđeno je kako su požari izbili zapadno od ceste Rastovac-Mitlo, predio Pržine.

Jučer poslijepodne na mjestu događaja obavljen je očevid, te je utvrđeno da su požari namjerno izazvani i započelo je kriminalističko istraživanje. U 19 sati policijski službenici su pronašli i uhitili muškarca koji se dovodio u svezu s požarima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 45-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i danas je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku.