Trpite nasilje? Nazovite 0800 55 44

0
Foto: PR

Autonomna ženska kuća Zagreb već 31 godinu pruža svakodnevnu podršku i pomoć ženama i njihovoj djeci koje/i su preživjele/i rodno uvjetovano nasilje.
Cilj je doći do žena koje su preživjele rodno uvjetovano nasilje i kojima je potrebna naša pomoć i podrška, informirati ih o njihovim pravima te njima i njihovoj djeci, u slučaju potrebe, omogućiti besplatan smještaj u Skloništu ili im pružiti besplatno psihološko i pravno savjetovanje, kao i besplatno pisanje pravnih podnesaka za sud.
Navode da žele od žena češće čuti rečenice poput ove koju je rekla jedna stanarka: “Ja sam mislila da ću se spasiti samo ako me ubije, ali prijateljica mi je dala besplatni broj 0800 55 44 gdje sam dobila podršku i pomoć da sebe i djecu potpuno izvučem iz kruga nasilja” (L.S., 42).
Besplatni telefon Savjetovališta Autonomne ženske kuće Zagreb je 0800 55 44, radnim danom od 10 do 17 sati. Pozivi su besplatni, a razgovori anonimni i povjerljivi.

Nalazimo se u vrlo teškim i stresnim vremenima izazvanim pandemijom korona virusa, potresima i vremenu kada je inflacija/poskupljenje osnovnih životnih
troškova prisutno na svim razinama. Upravo takva teška situacija u našem društvu i društvena atmosfera znatno je povećala rizik od nasilja prema ženama. Službena statistika MUP- a to također potvrđuje – rekli su iz Autonomne ženske kuće Zagreb.