Trump prisegnuo: Od danas ubuduće – Amerika prva!

0

Polaganjem prisege na Capitol Hillu u Washingtonu, Donald Trump je postao 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Ja, Donald John Trump, svečano prisežem da ću vjerno obnašati dužnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i učiniti sve što je u mojoj moći da čuvam, štitim i branim ustav SAD-a. Tako mi Bog pomogao, prisegnuo je Trump pred predsjednikom Vrhovnog suda Johnom Robertsom. Desnu je ruku držao podignutu, a lijevu položenu na dvije Biblije. Prvu mu je, dok je bio dječak, poklonila majka, a druga je ona kojom je prisegnuo i Abraham Lincoln.

Danas sklapamo i objavljujemo novi dekret koji će se čuti u svakom gradu, u svim stranim metropolama i u svakom centru moći. Od danas ubuduće, nova će vizija vladati našom zemljom. Od danas ubuduće, bit će – Amerika prva! Amerika prva!, naglasio je među ostalim Trump u svom prvom predsjedničkom govoru, što je okupljeno mnoštvo popratilo ovacijama.

Zajedno ćemo Ameriku opet učiniti snažnom. Opet ćemo je učiniti zdravom. Opet ćemo je učiniti ponosnom. Opet ćemo je učiniti sigurnom. I da, zajedno ćemo učiniti Ameriku opet velikom! Hvala Vam, Bog Vas blagoslovio i Bog blagoslovio Ameriku!, tim je riječima Donald Trump zaključio svoj prvi predsjednički govor.