Tvrđava sv. Mihovil: Koncert povodom rođendana Arsena Dedića

0
Foto: Croatia Records

U četvrtak, 28. srpnja Arsen se vraća na pozornicu na kojoj je u Šibeniku posljednji put nastupio. Veliki hommage koncert kojim će rođendan Arsena Dedića obilježiti obitelj i prijatelji započinje u 21 sat na pozornici Tvrđave sv. Mihovila.

Okosnicu programa čine Matijini aranžmani očevog stvaralaštva sabrani u Porinom nagrađenom albumu godine ”Matija svira Arsena”, ali ovom intimnom, a istovremenom grandioznom obilježavanju Arsenovog dana i stvaralaštva pridružit će se Gabi NovakLea Dekleva uz pratnju  Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Silvija Glojnarića te ostali prijatelji, suradnici i poznati izvođači: Alen Slavica, Miroslav Tadić, Ivo Pattiera i Klapa Maslina.

Matija Dedić: „Sretan sam da ćemo se moja majka i ja, kao i naši prijatelji glazbenici, upravo na Arsenov rođendan u njegovom rodnom gradu prisjetiti njegovog opusa i njega samog u predivnom ambijentu Tvrđave sv. Mihovila. Upravo tamo Arsen je uz mene i majku održao svoj posljednji nastup u Šibeniku te mu je noć koju je proveo u rodnoj kući nakon koncerta bila posljednja. Puno simbolike i uspomena zasigurno će nas voditi kroz večer uz drage sugrađane i štovatelje Arsenovog djela.“

Ulaznice za koncert na Tvrđavi sv. Mihovila mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima te preko sustava www.croatia-tickets.com i na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone.

Povodom koncerta, dan ranije 27. srpnja, na Tvrđavi Barone će se održati predstavljanje devetog izdanja prve zbirke pjesama Arsena Dedića “Brod u boci”. Naime, u svibnju ove godine je nakon dugih 28 godina ponovno objavljena ova zbirka, a deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesmama i ciklus “Brod s mojim imenom”, uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret. Zbirka “Brod u boci” originalno je javnosti predstavljena 1971. godine, kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i objavio Zvonimir Golob. Do 1988. godine zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka, i posljednjih ga je godina bilo nemoguće nabaviti u prodaji.