U akciji Boranka na Mosoru sudjeluje i veleposlanik Kanade

0
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Ove subote  održava se završna (deveta po redu) akcija pošumljavanja u sklopu najveće volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvane „Boranka“ u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske.

Nastavit će se pošumljavanje područja Zvjezdanog sela Mosor (ispod Zvjezdarnice) te zalijevanje postojećih sadnica, a okupljanje volontera i gostiju te početak radova predviđeni su u 11.00 sati.

Akciji pošumljavanja u subotu će se pridružiti veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Daniel Maksymiuk kao jedan od glavnih partnera na projektu Boranka.

Na akciju dolazi i visoka delegacija kanadske tvrtke Viking Air koja je proizvođač zrakoplova Canadair i sponzor kampanje Boranka.

Predstavnici Viking Air-a iz Kanade u Hrvatsku dolaze posredstvom veleposlanstva Kanade kako bi podržali kampanju Boranka, a za vrijeme njihova boravaka u Hrvatskoj susrest će se i s predstavnicima državnih institucija te pilotima zrakoplova Canadair, kako bi iz prve ruke doznali njihova iskustva.

Na akciji se očekuje sudjelovanje oko 250 volontera od čega dva autobusa izviđača iz Zagreba, članovi braniteljskih udruga i lovačkih društava iz Splita, volonteri udruge „Društvo Marjan“ i drugi volonteri.
Na akciju pošumljavanja pozvani su predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije