U četvrtak nova premijera Teatra Lero “Jugo”

0
Foto: PR

Studentski teatar Lero premijerno će 26. studenog 2020. prikazati predstavu Davora Mojaša „Jugo“ u režiji autora. Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, autor originalne glazbe za predstavu je Petar Obradović a videa Rela Petric.

Igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Paula Japunčić, Barbara Damić.

Jugo otvara sjetni spomenar grada ali i krhotine njegova svakodnevlja i slika izgubljenih albuma sjena u kojima su upisani životni i drugi tragovi onih koji ga sanjaju. Jugo je mogući trag kazališnog propitivanja posebnih stanja i ozračja Grada kada ga kupaju kiše i oplakuju valovi, stanje pojačanog juga koje traje sa svim onim što znači i što izaziva. Poetična scenska priča u kojoj se ogleda moguća zrcalna slika duše grada kojem je posvećena i onih koji je ovom izvedbom slute. Jugo je novi naslov u slijedu dosadašnjih Lerovih prepoznatljivih suvremenih scenskih propitivanja dubrovačke književne i dramske baštine i dosluhni poetski komentar utihnulih stanja Dubrovnika u pandemijskim okolnostima s kojima smo suočeni. I kojima je teatar možda jedna od mogućih terapija ograničene upotrebe i roka trajanja.

Zbog strogih protuepidemijskih mjera i ograničenog broja gledatelja, potrebno se najaviti na tel. +385 9842 76 35.

Za premijerni izvedbu, na žalost, sva su mjesta popunjena. Reprizne izvedbe su 27. i 28. studenog. Lero će Jugo igrati i tijekom prosinca dozvole li pandemijske i druge okolnosti.

Premijera, 26. studenog 2020. godine u Teatru Lero u Lazaretima u Dubrovniku u 19 sati.