U DNŽ 17 novih slučajeva zaraze, u Zadarskoj županiji 11, a Šibenskoj 2 osobe i jedna preminula

0
Foto: pixabay.com

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Izliječena je 21 osoba. U posljednja 24 sata obrađeno je 147 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Jedan pacijenat zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji.
U samoizolaciji su 741 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (kršenje utvrđeno na granici).

 

Na području Zadarske županije 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 229 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1025 osoba, a od bolesti su se oporavile još 22 osobe.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitaliziran je 21 pacijent od kojih su 3 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici trenutno nema pacijenata oboljelih od koronavirusa, objavio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

 

U Šibensko-kninskoj županiji dvije su novooboljele osobe od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi (1931.g) koja se liječila u kninskoj bolnici od COVID-19 infekcije.
Trenutno je 122 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 15 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 18 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 496 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 39 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.