Dubrovnik i okolica uvode strože mjere

0

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji epidemiološka situacija nije dobra. Porast broja zaraženih u Konavlima i Župi Dubrovačkoj je čak 130 posto u proteklih 7 dana. Stoga se u županiji uvode strože mjere.

Županijski stožer civilne zaštite zatražio je od Nacionalnoga da se za grad Dubrovnik i općine Ston, Dubrovačko primorje, Župu dubrovačku i Konavle ne popuštaju mjere već zbog nepovoljne epidemiološke situacije postrože.

Postrožene mjere, koje će vrijediti od 1. do 13. ožujka, uključuju zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba (dosad ograničenje do 25), a na privatnim okupljanima i svečanostima može biti prisutno najviše do osam osoba iz najviše dva različita kućanstva (prije do deset). Poslodavcima se preporučuje organizacija rada od kuće, odnosno u smjenama te uvođenje kliznog radnog vremena gdje god je takva organizacija rada moguća, a stožerima jedinica lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije nalaže se provoditi pojačani nadzor mjera.

Konavle nastavljaju s crnim brojkama. Nastava se održava na daljinu, vrtići su zatvoreni, a Stožer civilne zaštite u Konavlima donio je odluku kojom se na području općine do 1. ožujka zabranjuju sva sportska okupljanja te treninzi na otvorenom i u zatvorenim prostorima.