U Grafičkoj školi javnozdravstveni projekt Zidovi nisu prepreke

0
Foto: PR

Javnozdravstveni projekt Pretežno vedro aktivnosti Zidovi nisu prepreke predstavit će se široj i stručnoj javnosti u četvrtak, 05.12. u 11 sati u atriju Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.

Nositelj projekta Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije – Služba za mentalno zdravlje u partnerstvu sa Školom za dizajn grafiku i održivu gradnju nastavlja i ove godine kontinuiranu suradnju koja će završiti projektnim ishodom uređenja i oplemenjivanja školskog dvorišta.

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv alkoholizma i dr. ovisnosti (15.11.-15.12.) provodi se putem šire društvene akcije na nacionalnoj i lokalnoj razini, a s ciljem promoviranja zdravih stilova života, podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružanja pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.

Specifični cilj projektnih aktivnosti je smanjenje vršnjačkog nasilja te ostalih rizičnih i neprimjerenih ponašanja mladih.

Učenici Škole za dizajn i održivu gradnju pod mentorstvom svojih profesora u radionicama izradom stabla koje simboliziraju godišnja doba na temu komunikacije, tijekom praktične nastave ostvarili su zanimljive ideje, nošeni idejom voditeljice projekta Mirele Grbić stručne suradnice iz Službe za mentalno zdravlje, da „zidovi nisu prepreke“ već poticaj za prihvaćanja različitosti koja ujedno zahtjeva i toleranciju i promjenu u nama i oko nas.