U Hrvatskoj 495 pozitivnih, od jutros broj porastao za 14

0

U Hrvatskoj je broj pozitivnih na koronavirus od jutros porastao još za 14 pa je ukupno sada 495 oboljelih od koronavirusa. U 24 sata to je povećanje za 53 bolesnika.

Ministar Vili Beroš je potvrdio da je u Hrvatskoj druga osoba preminula zbog koronavirusa. Na respiratoru je 8 bolesnika.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da su liberalizirali postupak za vozače kamiona na način da im se dopušta da budu u samoizolaciji u kući nakon istovara robe. Do sada su morali biti u karanteni. Božinović je dodao da su vozači čiji je boravak između dviju vožnji kraći od 24 sata dužni to vrijeme provesti u kabinama svojih vozila.

Večeras će razmotriti otvaranje specijaliziranih trgovina u zatvorenim dijelovima tržnice uz obvezu strogog poštovanja svih uputa, najavio je ministar Božinović.

Kako je na konferenciji za medije rekao ministar Beroš, prerano je za procijeniti je li broj oboljelih počeo opadati, ali ostaje činjenica da je u posljednja tri dana broj oboljelih padao sa 71 na 69 pa na 63, a danas je bolest potvrđena kod 53 bolesnika.

Ako se svi budu držali propisanih mjera, bit će potrebe za sve manje restriktivnih mjera, čak se mogu i ublažavati. Držite razmak, slušajte upute… Bit će sve manje potrebe za ograničenjima, poručio je ministar Davor Božinović.