U Hrvatskoj još dvije osobe preminule, pozitivan štićenik Doma u Seget Vranjici

0
Foto: pixabay.com

U Hrvatskoj je u proteklih 24 sata 66 novodetektiranih bolesnika, što daje 1600 bolesnika na današnji dan. Dvoje je novih preminulih, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš

Oporavljenih u ovom trenutku imamo 373. Preminulih je sada 23, na respiratoru imamo 34 bolesnika, dva nova u Koprivnici, a 367 je hospitaliziranih.

“Javnosti je poznata situacija u Splitu, priprema se preseljeneje većeg dijela štićenika u zdravstvenu ustanovu u Makarskoj i priprema se dolazak djelatnika koji će zamijeniti pozitivne djelatnike ili one u samoizolacijI. Imamo u Domu Seget Vranjica jednog pozivnog štićenika, u Makarskoj je bilo nekoliko dojava oko temperature, brisevi se obrađuju, u Dicmu također.

U Pločama je svih 12 korisnika pozitivno i četiri od šest djelatnika. U Dubrovniku u Domu imamo 88 štićenika, jedan je pozitivan. U Domu u Koprivnici imamo još jednog zaposlenika i štićenika koji su pozitivni. Epidemiološka situacija je pod kontrolom”, iznio je dr Krunoslav Capak, šef HZJZ-a nove podatke.

Što se tiče zdrastvenih djelatnika, ukupno je 212 pozitivnih, tehničari i sestre 11, magistri farmacije 11, stomatolozi 14, doktori medicine 65, a 660 zdrastvenih djelatnika je u samoizolaciji. Od jučer imamo dva nova pozitivna.

Ministar Davor Božinović komentirao je današnjiincidentu u Splitu kada su ispred crkve napadnute novinarke: ‘Oštro osuđujemoincident, jedna novinarka napadnuta je u crkvi na najveći kršćanski blagdan samo jer je pokušala obavljati svoj posao. Dvije osobe su privedene zbog kaznenog djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili je u javnoj službi i za oštećenje tuđe stvari. Razgovarao sam s načlenikom PU i s čelnikom SCZ Splitsko – dalmatinske županije da se organiziraju službe kako bi se spriječila okupljanja. Očekujem da se ovako nešto neće ponoviti.’