U Italiji raste zaraza, u Hrvatskoj nema korona virusa

0
Foto: pixabay.com

Osmogodišnja djevojčica koja je bila smještena na Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu nije zaražena korona virusom. Njezin nalaz je negativan, kao i nalaz njezine majke, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ranije danas doznalo se da su i dvije osobe koje su bile u izolaciji u riječkom KBC-u također negativne na korona virus.

U Vladi se premijer sastao s Kriznim stožerom. Razgovarali su o poduzetim mjerama i planovima s obzirom na stanje u Italiji. Ministar Vili Beroš kazao je kako ne vjeruje da će se zatvarati granice, jer bi to, kaže, bio presedan. Ali kao predsjedavajući Europske unije imamo pravu i obvezu reagirati. Od sutra krećemo u novu akciju prema povjerenici za zdravstvena pitanja da se ujednači pristup svih europskih zemalja po ovom pitanju, kazao je ministar.

U susjednoj Italiji od korona virusa zaražene su, prema posljednjim podacima, 152 osobe u pet regija, a jedna je danas umrla. No radilo se o starici koja je bila na onkologiji u vrlo teškom stanju. To je treći smrtni slučaj u Italiji.