U jezeru Peruća pronađeno tijelo mladića

0
Foto: RD

Danas oko 16 sati u jezeru Peruća pronađeno je mrtvo muško tijelo, potvrdila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. U tijeku je postupak identifikacije i utvrđivanja uzroka smrti, izvijestila je policija.

U 15:20 sati na dubini od 27 i pol metara pronađeno je tijelo za kojeg smo smatrali da je mladić za kojim smo tragali, kazao je na press konferenciji pročelnik HGSS-a Split Darko Gavrić.

Voditelj današnje akcije traganja Jurica Čatipović. Na terenu smo bili i danas od ranih jutarnjih sati. Danas smo angažirali i ronilačke snage jer smo odlučili da ronioci budu ti koji će odraditi akciju. Osim ronilaca HGSS-a bio je i vod ronilaca Hrvatske ratne mornarice i specijalna policija te Specijalna policija Batt. U koordiniranoj akciji pretraživali smo teren koji smo od prvog dana predvidjeli da bi to trebala biti lokacija gdje bi se mogla nalaziti osoba. Nažalost, tako se i obistinilo. Tijelo je locirano vojnim protuminskim sustavom Remus 100. Da taj sustav nije postojao nemoguće bi bilo pronaći osobu. Možda to nije velika dubina za ronioce, ali je dole velika tama i mulj. Kazali su mi da se tu praktički ništa ne vidi. No tijelo smo locirali i izvadili na površinu, kazao je Ćatipović.

Sve tri službe su bile vrlo koordinirane. Remus je podvodni sonar koji samostalno traži pod vodom velike površine. Ima kameru, a tijelo je locirao sonar. Stručne osobe su prepoznale tijelo iako je to bilo teško.

Po svim našim saznanjima, mladić je u preplivavanje jezera išao u nedjelju poslijepodne i tada se najvjerojatnije utopio, rečeno je na press konferenciji.

Danas je na terenu bilo 40 ljudi, od čega 20-ak ronilaca. Ukupno je u tri dana u akciji traganja sudjelovalo 150 ljudi.