U KBC-u Split preminula beba rođena u kući na području Imotskog

0
Foto: arhiva/RD

Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti smrti novorođenog djeteta iz Imotskog koje je preminulo 1. prosinca u KBC-u Split samo dva dana nakon rođenja.

Djevojčica je rođena 29.studenog u kući na širem imotskom području uz pomoć jedne tamošnje žene. Dva dana kasnije pojavili su  se problemi s disanjem. Pozvana je Hitna pomoć te je novorođenče reanimirano. 29-godišnja majka i beba dovedene su u KBC Split, a nakon pružene liječničke pomoći dijete je preminulo.

Izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem, izvijestila je splitska policija. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani vezano uz Vaš upit možemo Vas izvijestiti kako je Postaja granične policije Imotski dana 01.12.2022.godine zaprimila dojavu kako je tijekom jutra u KB Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, a nakon pružene liječničke pomoći novorođenče je preminulo.  Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukciju te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje.

O smrti novorođenčeta oglasili su se i iz KBC-a Split:

Dana 1. prosinca 2022. u 6:20 sati u ambulanti Hitnog dječjeg prijema KBC-a Split zaprimljeno je novorođenče bez znakova života kojem je tim Hitne medicinske pomoći provodio postupke oživljavanja. Nastavljeno je kardiopulmonalno oživljavanje po pravilima struke,  međutim, unatoč svim primijenjenim mjerama liječenja nije došlo do oporavka srčane akcije, stoji u priopćenju iz splitske bolnice.