U lančanom sudaru kod mjesta Kljaci poginula 18-godišnja djevojka iz Splita

0

U  prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 15,40 sati na državnoj cesti D-56, kod mjesta Kljaci, smrtno je stradala 18-godišnja putnica iz osobnog automobila Mercedes.  25-godišnja vozačica tog vozila teže je ozlijeđena i zadržana na daljem liječenju u Kliničkom bolničkom centu Split, dok su 23-godišnji vozač teretnog vozila Fiat i 32-godišnja vozačica vozila Kai lakše ozlijeđeni.

Do prometne nesreće je došlo kada je 25-godišnja vozačica pri upravljanju osobnim automobilom Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Drniša u smjeru Splita, po izlasku iz desnog nepreglednog zavoja uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom prešla na suprotnu prometnu traku, gdje je udarila teretni automobil Fiat, hrvatske vojske, kojim je upravljao 23-godišnji vozač. Uslijed udara je došlo do zanošenja i nekontroliranog kretanja vozila koje je, uslijed toga, naletjelo na osobni automobil Kia, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 31-godišnja vozačica.

Protiv 25-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestila je šibenska policija.