U Lozovcu iscurio klor

0
Foto: pixabay.com

Zbog kvara na boci s klorom u crpnoj stanici šibenskog Vodovoda na Lozovcu evakuirano je lokalno stanovništvo, a lakše je ozlijeđena jedna osoba, potvrdio je za RD zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

NOVO

Situacija na Lozovcu, gdje je danas došlo do nekontroliranog istjecanja klora u klorinatorskoj stanici Vodovoda, je pod kontrolom i trenutno nema opasnosti za zdravlje stanovništva. Pokvareni ventil je zamijenjen i zaustavljeno je istjecanje plina. Neutralizatori u klorinatorskoj stanici su u funkciji i rade cijelo vrijeme. Ovakav incident nema nikakve veze s opskrbom stanovništva vodom. Opasnost koja je sada otklonjena odnosila se isključivo na udisanje plinova iz atmosfere.

RANIJE

Stiglo je i priopćenje iz Vodovoda i odvodnje Šibenik.

Molimo stanovnike koji žive na Lozovcu u blizini klorinatorske stanice da zatvore prozore ili da napuste svoje objekte budući da se u klorinatorskoj stanici dogodio kvar na boci klora uslijed čega je izašla određena količina klora u atmosferu. Nakon što se incident otkloni stanovnici navedenog područja će biti pravovremeno obavješteni.