U nadzoru ispravnosti autobusa za prijevoz djece utvrđeni prekršaji

0
Foto: pixabay.com

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom rujna provodi pojačan nadzor školskih autobusa za prijevoz djece. U vremenu od 08. do 13 rujna 2023.godine nadzor je proveden na području gradova Imotski, Sinj i u mjestima Primorski Dolac i Srijani.

U pet do sada provedenih nadzora, utvrđeno je ukupno osam prekršaja – sedam iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Na pet autobusa za prijevoz djece utvrđeni su različiti tehnički nedostaci. Vozila su upućena na izvanredni tehnički pregled, oduzete su im registarske pločice, isključeni su iz prometa i zabranjeno im je daljnje sudjelovanje u prometu. U svim slučajevima prekršajne prijave su podnesene protiv vozača, odgovorne i pravne osobe.

Također, u jednom slučaju utvrđeno je da je nadzornik tehničke ispravnosti vozila nesavjesno i nestručno obavio tehnički pregled autobusa, te je ovjerio tehničku ispravnost vozila, zbog čega je prekršajno sankcioniran, a također mu je privremeno oduzeta licenca za obavljanje poslova nadzornika tehničke ispravnosti vozila.

Pojačane aktivnosti nadzora i kontrole autobusa za prijevoz djece nastaviti će se dalje i tijekom ovog tjedna, navodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska.