U Noći kazališta – HNK Zadar sudjeluje s dva programa

0
Foto: PR, HNK Zadar

U ovogodišnjoj, osmoj Noći kazališta, koja će se održati ovu subotu 19. studenoga, HNK Zadar sudjeluje s dva programa.

U 19 sati u Maloj dvorani HNK Zadrani i gosti moći će pogledati digitalnu projekciju „Skice iz kazališnog života“ autorice Nevene Štokić u organizaciji HNK Zadar i Galerije umjetnine NMZ.

U 20 sati pogledajte uspješnicu HNK Zadar, predstavu ”Bepo i Marijeta” (Štoriju o ljubavi i mižeriji) nastalu prema motivima dramskog teksta Miljenka Smoje ”Roko i Cicibela” u adaptaciji članova ansambla predstave te u režiji Nine Kleflin.

Sjajan dvojac Zlatko Košta i Jasna Ančić, Bepo i Marijeta, su antijunaci koje morate voljeti jer je njihova ljubavna priča inspiracija, utjeha, ali i podsjetnik kako je život kratak i prolazan i da je bez obzira na sve probleme najvažnije na kraju ipak voljeti i biti voljen. Predstava je premijerno izvedena 30. lipnja2014. na 20. Zadarskom kazališnom ljetu.

Ulaznice po simboličnoj cijeni od 10 kuna su u prodaji na blagajni HNK Zadar (11-13h, 18-20h), a dio prihoda od ulaznice ide za Humanitarnu udrugu „ Put“ Zadar.

U ovogodišnjoj Noći kazališta sudjeluje 86 institucija na 77 lokacija u 46 mjesta u Republici Hrvatskoj. Moći će se pogledati 145 predstava i sudjelovati na 50-ak popratnih programa.