U ponedjeljak dvije akcije darivanja krvi, u Stobreču i na Poljudu

0
Foto: hajduk.hr

Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Split i organizira akcije darivanja krvi.

U suradnji s KDDK Podstrane i Torcidom Stobreč u ponedjeljak, 16. svibnja akcija darivanja krvi održat će se u vremenu od 9 do 12 sati, u zgradi Općine Podstrana, Trg Franje Tuđmana 3, Podstrana.

U pondjeljak se održava još jedna akcija. Jedanaesta akcija doborovoljnog darivanja krvi, koju i ove godine organiziraju splitski sportski novinari “4N” održat će se u dogovoru s Crvenim križem u novinarskom salonu stadiona na Poljudu u ponedjeljak, 16. svibnja od 13 do 19 sati (Mediteranskih igara 2 – ulaz F).

Akciju i ove godine, uz organizatore “4N” i Crveni križ, podržavaju HNK Hajduk, Splitski klub Olimpijaca, brojni drugi splitski sportski klubovi i sportaši, kao i sponzori koji i osiguravaju poklone za sve koji se odazovu.

U prethodnih deset izdanja premašen je broj od 400 prikupljenih doza krvi. Za sve davatelje osigurani su obroci okrijepe i piće, kao i prigodni pokloni za sve, a posebno za mlađe darivatelje i one koji krv daruju prvi put.

I ovoga puta najsretniji darivatelj otići će kući s originalnim dresom jednog od igrača Hajduka, a osigurane su i ulaznice za finale kupa između Rijeke i Hajduka koje se igra 26. svibnja na Poljudu.

Pozivaju se svi ljudi dobre volje na akcije darivanja. Krv mogu darovati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti.