U Rixos Premium Dubrovniku održana izložba suvremenih umjetnika

0

Dubrovnik, 5. rujna 2022. – Rixos Premium Dubrovnik je u subotu, 3. rujna ugostio brojna renomirana imena iz svijeta umjetnika. U galeriji hotela Rixos Premium Dubrovnik, uz dašak elegancije i umjetnosti predstavljena je skupna izložba slikarice Ive Laterza Obuljen, umjetnice Nene Cirkovic, kipara Rina Banka, digitalnog umjetnika NFTa Josipa Vlaha te digitalnih umjetnika čiji se radovi nalaze na globalno popularnoj NFT platformi Singular.

Direktor hotela Rixos Premium Dubrovnik, Ayhan Basci, poželio je svima dobrodošlicu te kazao kako je otvorenjem ove izložbe ne samo Rixos Premium Dubrovnik dobio novu dimenziju, nego i cijeli Grad:

U Rixos Premium Dubrovnik se brinemo za izuzetan spoj luksuza i elegancije, kako bi svaki naš gost imao poseban doživljaj boravka u hotelu. Umjetnost je svakako nešto što nam je od iznimnog značenja. Osim na 9.katu prodajnog galerijskog prostora razna umjetnička djela se mogu vidjeti u cijelom hotelu, što potvrđuje činjenicu kako je ovaj hvalevrijedan projekt zasigurno dodana vrijednost za naše poslovanje. Ovom suradnjom prvi put predstavljamo javnosti spoj digitalne i klasične vizualne umjetnosti.

 

Zahvaljujući suradnji s konzultanticom Petrom Horvatović, CEO agencije Shpigl, deveti kat “dragulja Jadrana” dobio je novo glamurozno ruho te je sada namijenjen svim ljubiteljima umjetnosti.

Osim radova austrijske umjetnice Nene Cirkovic, u prostorima hotela predstavljeni su radovi slikarice Ive Laterza Obuljen, koja bilježi izuzetan uspjeh izložbe u Palači Sponza.

Izuzetno mi je zadovoljstvo predstaviti svoje radove iz serije “Revelation” u kojem istražujem ideje kako bi se kristalizirala i dobila jasnoća sjećanja ali i stvaranja trenutka. U moje slike su ugrađeni prošli događaji, a slikanjem prikazujem trenutke spajanja i oslobađanja istih, kazala nam je eminentna umjetnica Nena Cirkovic.

Slikarica Iva Laterza Obuljen nam je s oduševljenjem kazala kako se rado odazvala pozivu da javnosti predstavi svoje slike u galeriji Rixos Premium Dubrovnik, koji je vrlo impozantan. Također, veliko zadovoljstvo joj je bilo dijeliti izložbu s drugim suvremenim umjetnicima, jer se tako mogu bolje upoznati i realizirati zajedničke buduće projekte.

Izuzetno nas veseli što je Rixos Premium Dubrovnik prepoznao potencijal digitalne umjetnosti te je u korak s najnovijim svjetskim brendovima, što potvrđuje prva suradnja NFT umjetnika s brendom.

Osnivač najnaprednije NFT platforme, Bruno Škvorc, rekao je: Drago nam je što su posjetitelji pokazali veliko zanimanje za radove umjetnika s naše Singular platforme, jedne od najpopularnijih platformi za kupnju i razmjenu NFTa u vlasništvu RMRKa, jedinstvenog NFT 2.0 protokola.

NFT umjetnik Josip Vlah rekao je kako mu je iznimno drago što su Rixos Premium Dubrovnik i agencija SHPIGL prepoznali potencijal digitalne umjetnosti te umjetnika koji stvaraju svoje radove na digitalnim platformama te predstavili njegove radove koji spajaju strast programiranja s vizualnim prikazima

U sklopu izložbe su predstavljene skulpture kipara Rina Banka iz serije radova „Jezgre“, Lažni sedimenti i to u 3D printanom porculanu:

Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu svoje radove predstaviti u ovako specifičnom ambijentu, koji svakako pruža dodatnu vrijednost mojim radovima. Naime, riječ je o kombinaciji nove tehnologije s tradicionalnim kiparskim materijalima, istarskim kamenom i 3D printanim porculanom, predstavljenoj prvi puta javnosti.