U Šibeniku završava 61. Međunarodni dječji festival

0
Foto: PR/mdf-sibenik.com

Danas je zadnji dan 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. I samo bez tuge, molim, jer pregršt je razloga za razvući osmijeh na lice. Osim što Šibenčane i goste grada i ove subote očekuje zanimljiv i zabavan program, protekla dva tjedna ispunila su velike i male lepezom divnih osjećaja, kreativnosti i nadahnuća za stvaranjem da će godina dana do novog izdanja Festivala biti malo da se sve to potroši.

‘Kad nakon svake predstave na ljetnoj pozornici čujete da je predstava toliko dobra da je baš ona trebala otvoriti Festival i da dođu dogodine ili kad imate toliko programa posvećenih čitanju, a publika nikad ne izostane i uvijek je sve puno djece, onda znate da se sav trud isplatio i da ste napravili dobar festival’, poručili su iz organizacije MDF-a, na čelu s ravnateljem Jakovom Bilićem.

Festival je za danas već gotov s programima poput radionica za djecu ili ‘U Godini čitanja čitaju vam manje ili više poznati, ali važni Šibenčani’ koji se pokazao posebno uspješnim, a kada su u petak djeci čitali gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, zamjenica župana šibensko – kninskog, Iris Ukić – Kotaraca uz glazbenu pratnju poznatog šibenskog glazbenika, Ante Prgina.

No publici ostaje Librić u Parku sa 10 tisuća naslova, ostaje im španjolski Labirint na Poljani do 21 sat te ulični zabavljači kraj festivalskih vrata kao i, naravno, predstava kojom će 61. MDF svečano biti zatvoren, a zatvorit će ga Kataklò Athletic Dance Theatre iz Italije s predstavom ‘Povratak plesu’. Publici će se prigodno obratiti župan šibensko – kninski, Marko Jelić, a onda će se festivalska zastava spustiti na godinu dana.