U Šibensko-kninskoj županiji dvije novozaražene osobe

0

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o ženskoj osobi iz Knina, srednje životne dobi koja je kontakt već od ranije poznate oboljele osobe i mlađoj ženskoj osobi iz Tribunja za koju je epidemiološka obrada u tijeku, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko – kninske županije.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u županiji su oboljele 53 osobe od COVID-19 infekcije.Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije se nalazi 119 osoba od čega 104 osobe zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama. Od jučer je uzorkovan jedan uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Šibensko – kninske županije.