U Španjolskoj sedmero uhićenih zbog terorizma

0

Španjolska policija uhitila je sedam osoba uključenih u mrežu “vojne i logističke potpore”, koje sumnjiči za povezanost s džihadističkim skupinama u Siriji i Iraku, rekao je tehnički španjolski ministar unutarnjih poslova Jorge Fernandez Diaz.

Osobe su uhićene u primorskim gradovima Alicanteu i Valenciji na jugu zemlje te Ceuti, španjolskom gradu na sjeveru Afrike. Među uhićenima je petero španjolskih državljana porijeklom iz Sirije, Jordana i Maroka te dvoje stranaca iz Sirije i Maroka.

Prema njegovim riječima grupa je bila dio logističke mreže raširene u više europskih zemalja, a operacije je provodila preko tvrtke jednoga od uhićenih.

To mu je omogućilo da bez ikakve sumnje šalje materijale u zatvorenim kontejnerima iz španjolskih luka prema odredištima dviju terorističkih skupina (Islamska Država i Al-Nusra Front) koje operiraju u Siriji i Iraku, izjavio je Fernandez Diaz.

Materijale su prijavljivali i slali kao humanitarnu pomoć u područja sukoba, no ondje je zapravo stizao materijal za pravljenje oružja i novac za proizvodnju eksploziva, rekao je Fernandez Diaz.