U Splitu ispitano nekoliko osoba zbog isplovljavanja jahte Irina VU

0
Foto: policija.gov.hr

Vezano uz isplovljavanje plovila IRINA VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje, izvijestio je MUP.

Također, u tijeku je provođenje dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na više lokacija.

U realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluju Policijske uprave šibensko-kninska i splitsko-dalmatinska, a koordiniraju ga policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

Neslužbeno se doznaje da su ispitani članovi posade. Ranije su se spominjala četiri pomorca sa splitskog područja i jedna stjuardesa iz BiH.

Podsjetimo, luksuzna jahta Irina VU, u vlasništvu bivše supruge ruskog oligarha Ališera Usmanova, bliskog prijatelja ruskog predsjednika Putina, bila je pod sankcijama EU, SAD-a i Velike Britanije te je imala zabranu isplovljavanja. Za jahtom je izdana međunarodna potjernica, a DORH, SOA i međunarodne agencije istražuju kako je završila u Turskoj usprkos tome što je bila pod blokadom.