U Splitu se održava konferencija o gospodarenju vodama

0
Foto: pixabay.com

Konferencija Slobodne Dalmacije „Gospodarenje vodama u Hrvatskoj“ održat će se u četvrtak, 29. ožujka u Radisson Blu Resortu u dvorani Grand Ballroom, Put Trstenika 19, Split, s početkom u 10 sati.
U uvodnom dijelu konferencije o gospodarenju vodama govorit će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Nakon uvodnih govora uslijedit će panel-diskusija na kojoj će sudjelovati ključna imena iz područja vodoopskrbe, znanstvene zajednice, lokalne i regionalne samouprave, institucija EU-a i tvrtki: Zoran Đuroković (Hrvatske vode), Mario Šiljeg (Ministarstvo zaštite okoliša i energetike), Elizabeta Kos (Ministarstvo zaštite okoliša i energetike), Zoran Šikić (Sveučilište u Zadru), Dubravka Šuica (EU parlament) i Tina Runjić Ćuk (Eko-Kaštelanski zaljev).

Konferenciju će moderirati Duško Ćurlić, voditelj HRT-a i Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije. Cilj konferencije je razmjenom iskustava i poticanja rasprave potpomoći osmišljavanje i provedbu nacionalne vodne politike te strategiju održivoga gospodarenja vodama.