U Splitu se širi most na Bačvicama, ali kreću i drugi projekti vrijedni 25 milijuna kuna

0
Foto: split.hr

Do kraja ove godine u Splitu će se pokrenuti nekoliko komunalnih projekata.

Dio tih projekata ukupno vrijednih 25 milijuna kuna kreće uskoro, a prema planu neki od njih trebali bi biti gotovi prije početka turističke sezone .

To su nadogradnja pješačkog nogostupa mosta na Bačvicama, ulaz u Stobreč, a do dana Grada – sv. Duje premostit će se zadnjih 9 metara od hotela Ambasador i spojiti zapadna obala s Matejuškom.

Radovi na prvom projektu, mostu na Bačvicama , počet će krajem veljače, predstavio je aktualne komunalne projekte pročelnik Službe za imovinskopravne poslove, izgradnju i geodeziju, Anto Krželj:
Dodat će se pješački most koji će biti spojen sa postojećim tako da će ukupna širina pješačkog dijela  biti tri metra, s tim da će  ukupni postojeći dio kolnika biti šest metara.  Most je dug nekih 15-ak metara, a poboljšat će se protočnost prometa , a i sigurnost pješala bit će značajno poboljšana.

Rok izvođenja radova je 3 mjeseca, a njihova vrijednost 750 tisuća kuna

Nakon 8 godina konačno će se riješiti 352 metra prometnice kako bi se dobio pristojan ulaz u Stobreč. Od semafora kod sportskog igrališta do ulaza u kamp vodit će četiri trake, po dvije u svakom smjeru, izgradit će se nogostupi i postaviti javna rasvjeta:
Vrijednost projekta je 4 milijuna kuna, a rok izvođenja radova 3 mjeseca, natječaj još nije raspisao, ali bi mogao biti ako ne danas , onda sutra i očekujemo isto prije početka turističke sezone da se to dovrši.

Autobusi će se u Žrnovnici ubuduće okretati na proširenju kod Groblja koje će se urediti i tu će se postaviti stajalište s nadstrešicom. Vrijednost radova je 310 tisuća kuna, a izvođač radova tvrtka “Cestar” uskoro će ishoditi građevinsku dozvolu za početak radova.

Za dva do tri mjeseca izvođač radova, tvrtka “Lavčević” imat će građevinsku dozvolu i moći će početi radovi na izgradnji garaže u Vrazovoj ulici u GK Visoka.

No, izglednije je da u izgradnju prve kreću garaže na Sućidru i Mertojaku početkom ljeta, kaže pročelnik Krželj. Rade se na već postojećim parkiralištima, a završetkom izgradnje na svakoj lokaciji dobit će se 200 parkirnih mjesta više:
Odabrani izvođač radova je zadužen i za izradu projektne dokumentacije i ishodovanje građevinske dozvole. Ukupna vrijednost radova je po 6 milijuna kuna za svaku garažu, a vrijednost izrade projektne dokumentacije po 200 tisuća kuna.

Rok izgradnje je 3 do 4 mjeseca.

S milijun i 200 tisuća kuna uredit će se dječje igralište na Skalicama, a iznad parkirališta u Plinarskoj ulici u gradskom kotaru  Varoš na površini od 500 metara kvadratnih postavit će se 5 sprava za djecu. Rokovi su kratki, a natječaji pripremljeni za raspisivanje.

No i odrasli će dobiti svoje sprave i to za vježbanje na otvorenom, 6 sprava za workout i uređenje prostora prekoputa dječjeg igrališta na Toču u GK Bačvice vrijedni su 450 tisuća kuna.