U Splitu završnica prvenstva Hrvatske za kadetkinje

0

I ovog vikenda čeka nas košarkaško ludilo na Gripama. U organizaciji Košarkaške Akademije Žana Lelas igra se završnica prvenstva Hrvatske za kadetkinje na kojoj još sudjeluju Brod na Savi, Trešnjevka 2009 i Medveščak.

Nema dvojbi da će sve utakmice biti neizvjesne i zanimljive. Na Gripama će se okupiti četiri najbolje ekipe iz Hrvatske.

Osvojili smo prvenstvo Dalmacije, bili smo prvi na poluzavršnom turniru u Zagrebu. Sve bez poraza, tako da se imamo pravo nadati medalji. Ono što je sigurno, cure će ostaviti srce na parketu, dati sve od sebe. Vjerujem da će publika doći na Gripe i neće pogriješiti, jer će imati što vidjeti, kaže trener Ivan Beram. Beram se ove sezone uključio u rad KAŽL i zajedno sa Žanom Lelas i Anitom Rade brine o stručnom radu u klubu.

A KAŽL niže odlične rezultate. U samo tri godine djelovanja, cure s Ravnih njiva prvakinje su Hrvatske u kategorijama U-12, U-13 i U-14, te viceprvakinje Hrvatske u kategoriji U-15. Uz to, ova kadetska ekipa koja se bori za titulu prvakinja Hrvatske, pojačana juniorkom Buljubašić, osvojila je prvo mjesto u Drugoj ligi i igrat će kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu, najviši rang hrvatske ženske košarke!

Prezadovoljni smo sa svim što smo do sada napravili. Ponekad se prisjetim prvih dana kad smo krenuli. Da nije bilo razumijevanja ravnatelja OŠ Ravne njive Miljenka Bitange i ostalih djelatnika škole, možda ne bi bilo ništa od ove lijepe splitske priče. Sada s ponosom možemo reći da smo nešto napravili, ucrtali smo se u košarkašku kartu Hrvatske i svakim novim danom idemo sve bolje, više i jače. Kadetska ekipa nam je odlična, ali ništa lošije nisu ni mlađe kadetkinje, koje su vodeće u Ligi regije jug. U Županijskoj ligi su naše djevojčice također prve. Dolaze neke nove klinke, užitak je sudjelovati u njihovom sportskom i životnom odrastanju, i to je ono što nas sve zajedno motivira u daljnjem radu, izjavila je Žana Lelas.

Raspored završnice:

subota, 23. veljače

11:30 KAŽL – Brod na Savi

13:45 Trešnjevka 2009 – Medveščak

nedjelja, 24. veljače

11.00 Utakmica za 3. mjesto

13:15 Finale