U srijedu počinje obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Solinu

0
Foto: solin.hr

I ove se godine u Solinu, već sedmi put , tradicionalno obilježava Međunarodni dan obitelji. Koordinacijski odbor grada Solina prijatelja djece i Dječje gradsko vijeće, u koordinaciji s udrugama s područja grada, Dječji vrtić “Cvrčak” te Grad Solin organiziraju niz događanja:

Srijeda, 11. svibnja:
– u 10:30 sati, u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir upriličit će se otvaranje izložbe najboljih likovnih radova učenika nižih razreda solinskih, osnovnih škola na temu – Obitelj i ja.
Izložbu organizira Koordinacijski odbor Grada Solina prijatelja djece i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Solina, produkcija JUK Zvonimir.

Četvrtak, 12. svibnja:
-u 9:30 sati, u parku na Širini, održat će se niz radionica za trudnice i roditelje. U slučaju kiše predavanja će se održati u prostorijama KUD Salona.
Radionice organizira Klub trudnica i roditelja-Podružnica Solin i Koordinacijskog odbora.

-u 18:00 na igralištu NK Solin sati će se održati 18. Dječja olimpijada u organizaciji Dječjeg vrtića “”Cvrčak”. U slučaju kiše, rezervni datum je 19.5. u 18:00 sati.

Petak, 13. svibnja:
– u 13:00 sati, održat će se primopredaja prikupljenih slikovnica te plastičnih igračaka pedijatrijskoj ordinaciji solinskog Doma zdravlja.
U spomenutoj ordinaciji rade Katica Obradović, dr.med.spec.ped. i Hrvoje Raos dr.med.spec.ped., dok ordinaciju školske medicine vodi Vlatka Gabrić, dr.med.

– u 18:00 sati, u parku na Širini održat će se predstava za cijelu obitelj pod nazivom “Svijet iluzije i čarolije”. U sklopu događaja, od 17:00 do 20:00 sati, posjetiteljima će na raspolaganju biti i FOTO KUTAK u kojem će se moći fotografirati za uspomenu.
Čarobno druženje za sve generacije organizira Grad Solin.

Subota, 14. svibnja
– u 10:00 sati, u parku na Širini, održat će se vesela radionica Plesom do zdravlja.
Radionicu organiziraju Volonteri u parku – Živjeti zdravo, Solinski bubamarci i Odred izviđača Posejdom Solin.