U subotu Dan narcisa, međunarodni dan borbe protiv karcinoma dojke

0
Foto: pixabay.com

Klub žena liječenih na dojci – Split već dvadeset ijednu godinu organizira javnu akciju „Dan narcisa”. Dan narcisa je međunarodni dan borbe protiv karcinoma dojke koji se tradicionalno obilježava u ožujku, a provodi u još 40 gradova diljem Hrvatske. U Splitu se akcija održava 23.03.2019. s početkom u 10 sati, na poznatoj lokaciji ispred Splitske banke na Rivi. Sudjelovanjem u akciji „Dan narcisa” dajemo podršku ženama koje se bore protiv ove opake bolesti.

Cilj akcije je ukazati na probleme karcinoma dojke i na trend porasta broja oboljelih od ove bolesti u cijelom svijetu, a s time i na potrebu implementiranja nacionalnog programa za liječenje u specijaliziranim centrima
u RH.

Klub žena liječenih na dojci – Split ove je godine proslavio dvadeset i prvu obljetnicu rada, obilježenog kontinuiranom borbom za poboljšanje prevencije i rane dijagnoze ove bolesti. Sve usluge organizirane u Klubu žena liječenih na dojci Split vezane su za direktnu pomoć ženama nakon operacije karcinoma dojke, posebno u područjima u kojima nema organiziranog djelovanja u zdravstvenim ustanovama (medicinska gimnastika, savjetovalište za novo operirane žene, konzultacije sa specijalistima za dojku, psihološka potpora, itd.), te za pomoć u ostvarivanju prava i mogućnosti za što kvalitetnije liječenje članica.

Sva sredstva prikupljena u ovim aktivnostima bit će utrošena na rad savjetovališta „Mogućnost drugog mišljenja” i na daljnju edukaciju naših sugrađanki o prevenciji raka dojke.

Dan narcisa organizira se i u Šibeniku. U subotu, 23. ožujka 2019. između Gospe vanka grada u Šibeniku i tržnice u Šibeniku u 10 sati Liga protiv raka Šibenik organizira 22. Dan narcisa posvećen prevenciji i borbi protiv raka dojke. Organizirat će se humanitarna prodaja cvijeća i podjela edukativnih materijala.