U subotu Zero waste festival u Splitu

0

Čistoća d.o.o Split u sklopu svoje kampanje ‘Odvoji, lako je’, poziva vas na Zero waste festival, u subotu 10. lipnja 2023. godine u Parku Josipa Jurja Strossmayera (Đardin) s početkom u 10 sati.

Festival će nositi poruku održivog gospodarenja otpadom u smislu minimiziranja bacanja i ponovnog korištenja predmeta i namirnica. Gastro show vodit će finalistica Masterchefa Gorana Milaković uz potporu Gastro Akademije, a pripremljena zero waste jela građani će moći dobiti po simboličnoj cijeni. Sav prikupljen iznos, donirat će se COO „Juraj Bonači“ u Splitu.

Dio festivala bit će posvećen smanjenju tekstilnog otpada pa će splitski second hand shopovi EIE vintage shop te Mishka boutique imati svoje štandove. Građani će u Đardinu moći odložiti i svoj tekstilni otpad u poseban kontejner, a odvojene hrpe tekstila moći će zamijeniti za vaucher za besplatan zero waste obrok. Za najmlađe će animatori, osim oslikavanja lica, održati i radionicu „Izradi cvijet za ljepši svijet“.

Čistoća d.o.o. Split na festivalu će imati svoj informativni štand, tom će prilikom djelatnici Čistoće, uz direktora Ivicu Karoglana, dijeliti platnene torbe, besplatne vrećice za odvajanje otpada, edukativne letke te magnete kao podsjetnike na pravilno odvajanje.

Festivalu će prisustvovati i gradonačelnik Splita Ivica Puljak.