U Trogiru predstavljen program Zimske Adventure

0

U Trogiru je  održana službena press konferencija povodom predstavljanja programa Zimske Adventure 2023. Marin Piveta, direktor Turističke zajednice grada Trogira i Viktor Novak, zamjenik gradonačelnika Trogira u Salonu grada predstavili su najbogatiji adventski program do sada.

Viktor Novak: „Ove godine imamo šesto izdanje Zimske Adventure koja iz godine u godinu ima sve bolji program i bilježi sve veću posječenost. Grad Trogir pripremio je nove dekoracije i ukrase kako bi se upotpunio blagdanski ugođaj. Jedna od zanimljivijih novina je i sportsko događanje Trogir Adventura Trail utrka na 5km i 11 km, koja starta na glavnom trgu, a trčat će se po otoku Čiovu. Također, za naše najmlađe na T1 parkingu biti će postavljen lunapark. Grad Trogir, kao i svake godine, omogućava besplatan parking tijekom trajanja adventa svim posjetiteljima.

Marin Piveta: „Mislim da ovo izdanje Zimske Adventure ima najbolji program od svojih početaka, a broji preko 40 događanja u nešto više od mjesec dana koja su u potpunosti besplatna. Ove smo godine na dvije glavne lokacije: Trg Ivana Pavla kao centralna, te Trg 7 Palmi kao potporna lokacija za manji i intimniji program. Također, tu je i Muzej grada Trogira te kreativne likovne radionice za djecu u organizaciji Likovne udruge Trogir u svojim prostorijama u Budislavićevoj 18, te na Trgu 7 Palmi. Ponosni smo na ovogodišnji program za koji smatram da je najbolji u Dalmaciji, a i šire, no posebno me veseli što će ove godine glavni trg zasjati u jednom novom ambijentu postavljanjem zvjezdanog neba preko cijelog trga“
Ovogodišnji program Zimske Adventure uistinu je raznolik i kvalitetan, a broji preko 40 događanja koja će se održavati od 1. prosinca do 6. siječnja na nekoliko različitih lokacija u gradu, koja će poprimiti čarobnu blagdansku vizuru obogaćenu zvjezdanim nebom, novim svjetlucavim ukrasima i dekoracijama.
Blagdanska čarolija započinje mega tulumom za koji će se pobrinuti kraljica hrvatske estrade – Maja Šuput već 1. prosinca na Trgu Ivana Pavla II. U danima koji slijede na ambijentalnoj pozornici glavnog trga izmjenjivat će se ponajbolja hrvatska i regionalna glazbena imena i to redom: Marko Kutlić (5.12.), Klapa Cambi (8.12.), Indira Forza ex. Colonia (9.12.), Infinity band (12.12.), Jura Stublić (15.12.), Leteći Odred (19.12.), Jelena Rozga (22.12.), Vesna Pisarović (26.12.), Ivana Banfić (29.12.), Kuzma i Shaka Zulu (31.12. – jutarnji doček), Petar Dragojević (1.1.), Željko Krušlin Kruška & Latino (6.1.), a Trogirane će u Novu godinu uvesti ekipa iz Centrifuga benda.
Božićna bajka u Trogiru ove će godine posebno obradovati djecu i mališane koji će naprosto uživati u susretima sa sv. Nikolom, sv. Lucijom i Djedom Mrazom, a pregršt kreativnih likovnih radionica, dječjih predstava i interaktivnih sadržaja garantiraju odličnu zabavu za zimske praznike.
Osim toga, građane očekuju koncerti svima dragih lokalnih bendova i izvođača, pa tako na badnje jutro nastupaju Trogirski kanti, a ljubitelji klasične glazbe uživat će u koncertima Trogirskih glazbenika, trogirskog gudačkog orkestra te božićnog koncerta u katedrali sv. Lovre.
Druženje s najmilijima u čarobnom ugođaju uz ritmove najvećih hitova, mirise kuhanog vina i delicija sa gastro kućica urezat će se u sjećanje svim posjetiteljima blagdanskog izdanja grada majstora.