U utorak u Vrboskoj Susret klapa otoka Hvara

0
Foto: PR

U utorak, 04.kolovoza u 21h, u Vrboskoj će se održati osmi Susret klapa otoka Hvara. Koncert će se održati na 2. mostu gdje su se prije održavali humanitarni ponoćni koncerti klape Kaštilac iz Vrboske, a upravo iz tih koncerata razvio se ovaj susret klapa.

Smotra klapa otoka Hvara događaj je koji okupi sve otočne klape, a na repertoaru izvođača nalaze se i stare tradicionalne klapske pjesme i neke moderne skladbe. Sve se, naravno, izvodi a capella, a svaka klapa pjeva po dvije pjesme. Dobrodošli su svi željni kvalitetne dalmatinske klapske pjesme u savršenom klapskom ambijentu.

Osim domaćina, muške klape Kaštilac, na smotri će nastupiti: ženske klape Frecija iz Jelse i Bodulke iz Hvara, muške klape Priženca iz Svirača, Pharia iz Velog Grablja, Galešnik iz Hvara, Faroski kantaduri iz Starog grada te mješovita klapa Sv. Duha iz Vrbanja.

Gledalište će za ulazak biti otvoreno u 20:30 pa organizatori mole posjetitelje da dođu na vrijeme kako bi se izbjegle gužve i ispoštovale propisane epidemiološke mjere.