U Vladi 16 ministarstava

0

Govoreći o novoj vladi premijer Andrej Plenković je rekao da će imati 16 ministarstava te da će potpredsjednici biti Davor Božinović, Zdravko Marić, Tomo Medved i Boris Milošević.

– Što se tiče resora tu su ministarstvo unutarnjih poslova, ministarstvo hrvatskih branitelja, ministarstvo financija, ministarstvo poljoprivrede, ministarstvo obrane, ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, ministarstvo zdravstva, ministarstvo znanosti i obrazovanja, rekao je Plenković.

Dodao je da će se spojiti ministarstvo pravosuđa i uprave te ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja s ministarstvom državne imovine. Spaja se i ministarstvo rada i mirovinskog sustava i socijalne politike. Ministarstvo kulture će u nazivu dobiti i medije. Imat ćemo ministarstvo turizma i sporta te ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kazao je Plenković. Poručio je da će nova imena u Vladi predstaviti u ponedjeljak na središnjim tijelima stranke, pa onda javnosti.