U Zadarskoj županiji 12 novih slučajeva, u Dubrovačko-neretvanskoj jedna novozaražena i dvije preminule osobe

0
Foto: pixabay.com

Na području Zadarske županije 12 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar (5) i Benkovac (2) te općina Kali (1), Poličnik (1), Sukošan (1) i Sv. Filip i Jakov (2), izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 148 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 979 stanovnika, a ozdravile su još 33 osobe. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitaliziran je 21 bolesnik, a od tog broja 2 je na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o muškarcu iz Stona za kojeg je utvrđena epidemiološka veza. Preminule su dvije ženske osobe iz Dubrovnika (rođ 1934. i 1936.), izvijestio je Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Izliječeno je 20 osoba: 12 iz Dubrovnika, po dvije iz Konavala, Metkovića i Opuzena te po jedna iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke. U posljednja 24 sata obrađena su 32 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 38 729 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 23 osobe pozitivne na koronavirus. Jedan pacijenat zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji.

U samoizolaciji je 726 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (svih pet kršenja utvrđeno na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 286 slučajeva kršenja samoizolacije (156 na graničnim prijelazima).