U Zadarskoj županiji 3 nova slučaja povezana s biogradskom bolnicom

0
Foto: pixabay.com

Oboljeli su pacijent bolnice, kolegica testirana pri povratku na radno mjesto i još jedan kontakt pacijentice Ortopedske bolnice Biograd. Ukupan broj zaraženih sad je 59.

U zadarskoj bolnici je 12 pacijenata na COVID odjelu i 4 na respiratoru u Jedinici intenzivnog liječenja. Stanje je još uvijek pod kontrolom, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Šime Vicković.

Isteklo je 1490 nadzora, trenutno su pod nadzorom 653 osobe, od jučer je mjera samoizolacije određena za još 31 osobu. Spremno je za rad u Ortopedskoj bolnici 6 liječnika, 12 medicinskih sestara, jednog rendgen tehničara i još desetak djelatnika. U ovom trenutku stvari funkcioniraju kako treba i kako smo očekivali, rekao je voditelj epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić.

Ukupno su uzeta 502 uzorka, 463 u Općoj bolnici i 39 u ambulanti na Ravnicama. 59 je pozitivnih rezultata na koronavirus. Jučer je s prvog kata COVID odjela pao 39 godina star pacijent zaražen koronavirusom, u tijeku je policijski izvid. Četiri pacijenta će biti prebačena u Biograd. Dva liječnika i 4 medicinske sestre naše bolnice su oboljeli. U samoizolaciji je 5 liječnika, 17 sestara i još 6 nezdravstvenih djelatnika. Kroz današnji dan u bolnicu Zadar stiže videobronhoskop, a do večeri bi trebala stići i dva respiratora, kazao je ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina.

U Jedinici intenzivnog liječenja su 3 muškarca i 1 žena na respiratoru. Njihovo stanje je teško, ali stabilno i zadovoljavajuće. Žena koja je prva primljena se oporavlja. Nadamo se da ćemo je uspjeti skinuti s respiratora. Respiratorni parametri su joj dobri. Riječ je o oacijentici biogradske bolnice koja je bila operirana. Ovo je nova bolest o kojoj se malo zna. Razmjenjujemo iskustva s cijelim svijetom. Primljen je u JIL i čovjek koji je nesretno pao. Zadobio je teške ozljede. Operirana mu je lijeva noga i slezena, pri svijesti je i stabilno. Nadamo se da će uskoro biti otpušten iz JIL-a, rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar i voditelj Jedinice intenzivnog liječenja Edi Karuc.

U protekla 24 sata zadarska policija izdala je u 14 uredovanja 5 upozorenja zbog zadržavanja na otvorenim prostorima. S prometnih punktova je vraćeno 66 osoba. Već treći dan zaredom nije utvrđen nijedan novi slučaj kršenja mjera samoizoilacije. Imali smo 498 provjera, prešli smo ukupno 5000 provjera. U ispomoć nam je stiglo i 78 pripadnika Civilne zaštite koji zajedno s policijskim službenicima provjeravaju valjanost propusnica, izvijestio je načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina.