U Zadarskoj županiji od ponedjeljka nastava po modelu A

0
Foto: pixabay.com

Zbog stabilne epidemiološke slike na području Zadarske županije i manjem broju zaraženih osoba, Stožer civilne zaštite Zadarske županije neće produljiti mjere koje su na snazi do 9. svibnja te je svim školama na području Zadarske županije dana preporuka da se nastava od ponedjeljka, 10. svibnja održava po modelu A.

Kako bi zadržali ovakvu situaciju i dalje molimo građane da paze jedni na druge, nose zaštitne maske gdje je to potrebno, pridržavaju se preporučenih mjera te da se cijepe jer je to jedini način okončanja ove epidemije.

Danas je na području Zadarske županije 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. Većina novooboljelih osoba su kontakti već prethodno oboljelih, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima i kontaktima s posla. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 324 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 1441 stanovnik.

Od posljedica infekcije koronavirusom u Općoj bolnici Zadar preminule su dvije muške osobe u dobi od 66 i 69 godina .

Na svim COVID odjelima zadarske Opće bolnice hospitalizirano je 68 bolesnika od kojih je 6 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na COVID odjelu na liječenju je 21 bolesnik obolio od koronavirusa.