U Zagrebu počelo rušenje svjetskog rekorda u guranju automobila

0
Foto: pixabay.com

Mladi Zagrepčanin koji ruši Guinnessov rekord u duljini guranja automobila započeo je pothvat života koji traje sljedeća 24 sata.

Točno u 15 sati upaljena je službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki korak Tomislava Lubenjaka prate zapisničari koji su dužni zabilježiti svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svjetskog rekorda. Cijeli događaj osigurava prometna policija koja regulira središnju traku Vukovarske ulice u Zagrebu.

Tomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo te trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za 9 minuta i 30 sekundi. Prvi krug po Vukovarskoj ulici u ukupnoj duljini od 8.2 km, Tomislav je završio za 1 h 19 min i 30 sec, krećući se prosječnom brzinom od 6 km/h.

Moj cilj je stotka!” kaže Tomislav, čime najavljuje kako vjeruje da će u 24 sati automobil izgurati čak 100 kilometara. Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav ne izaziva samo svjetski rekord u duljini pojedinačnog guranja automobila, već i u duljini guranja automobila istovremeno od dvije osobe.

Trenutni svjetski rekord u pojedinačnom guranju automobila 24 sata je 82.28 kilometara, a drži ga Poljak Przemyslaw Marczewski. Svjetski rekord guranja automobila u paru od 95.07 km nose Makedonci Aleksandar Chekorov i Aleksandar Smilkov. “Vjerujem da ja mogu sam više no što oni mogu zajedno.”