Udarila im vrućina u glavu? Razbijali i napadali službene osobe

0

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom osumnjičenim za prisilu prema službenoj osobi na štetu 52-godišnjaka i oštećenja tuđe stvari na štetu Lučke kapetanije Šibenik i na štetu Policijske uprave.
Osumnjičeni je 25. lipnja oko 10:00 sati u Šibeniku u prostorijama Lučke kapetanije, prilikom uručenja prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja u pomorskom prometu, oštećenog 52-godišnjaka, kao zaposlenika, silom i prijetnjom spriječio u obavljanju službene radnje koja je u okviru njegovih ovlasti. Tom prilikom osumnjičeni je oštetio ulazna i vrata ureda, a nastala šteta je procijenjena na iznos od 2.500 kuna.
Tijekom postupanja policijskih službenika osumnjičeni je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a nakon privođenja i zadržavanja u posebnim prostorijama policije je oštetio ulaznih vrata, pri čemu je nastala šteta od oko 1.500 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom osumnjičenim za oštećenje tuđe stvari na štetu općine Murter. Osumnjičeni je 23. lipnja oko 7:00 sati u Murteru, ničim izazvan, oštetio dva pleksiglas stakla i inventar na autobusnom kolodvoru, a ukupna nastala šteta je procijenjena na iznos od oko 4.000 kuna.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.